Természetgyógyászati Alapismeretek

 

A természetgyógyászati ágazatban szakképzettségre pályázók számára kötelezően előírt az Egészségügyi- és a Természetgyógyászati alaptanfolyam és vizsga, valamint az Életmódtábor sikeres teljesítése. A Természegyógyász Alapmodul tanfolyam keretében a hallgatók vizsga-orientált képzést kapnak.

tgytav1

 OKTATÁS FORMÁJA: TÁVOKTATÁS (E-learning)

Tanfolyam indul:

  •  1/2018 csop indul: 2018. január 15-én, csatlakozni lehet: március 12-ig

 

A távoktatás rugalmas képzési forma, bárhonnan hozzáférhet az elektronikusan biztosított anyagokhoz. A tanulás intenzitása személyre szabható, Ön hétvégén vagy akár hétköznap, nappal vagy éjszaka tanulhat, ahogyan ideje engedi. Amennyiben Ön később csatlakozik, egyszerre több tananyaghoz kap hozzáférési lehetőséget. Az Online Interaktív Tesztek™ pedig folyamatosan visszacsatolást adtavtabletnak a tudás szintjéről. Távoktatás Portálunk a legmodernebb technológiát figyelembe véve készült el, így kiváló minőségben tekinthetjük meg az ott elhelyezett anyagokat monitoron, mobiltelefonon vagy tableten is.

Oktatócsomagunk tartalmaz:

- 12.980 Ft értékű Tankönyvet (2017.09.23-utáni jelentkezésektől)* (2017. szeptemberben, az ENKK gondozásában megjelent Dr. Tamasi József: Természetgyógyászati Alapismeretek tankönyv. 2.kiadása. Hivatalos tananyag a középfokú természetgyógyászati vizsgára készülőknek) (futárszolgálattal küldjük)

- Elméleti elektronikus csomag (jegyzet - nyomtatható)

- Online Interaktív Tesztek™-et az önellenőrzéshez (demo)

- Videófelvételekkel, összefoglalókkal (hazai és nemzetközi) segítjük a tananyag megértését, vizualizációját, a  tudás elsajátítását

- konzultációt (személyesen vagy elektronikusan - igény szerint)

Ajándék: 10.000 Ft értékű, saját élményű MeriDiM® meridián-diagnosztikai állapotfelmérés és kezelés* ( * igénybe vehető a konzultációs napon vagy bármely előre egyeztetett időpontban)

(*2015.09.28-tól. Korábbi tanfolyami jelentkezésekre nem elérhető)

A tankönyv tartalomjegyzéke:

Tandíj:

  • nyomtatott tankönyvvel: 60.000 Ft* (+ vizsgadíj), amely havi 5 részletben is teljesíthető.

Tanfolyam tematikája:

új: n1/2017-től

  • Bevezetés a Természetgyógyászatba (I.)
  • Tradicionális keleti gyógyító rendszerek és népi orvoslás (II.)
  • Alapmódszerek a természetgyógyászatban (III.)
  • Újabbkori természetgyógyászati rendszerek és módszerek (IV.)
  • Állapotfelmérő módszerek a természetgyógyászatban (V.)
  • Természetgyógyászati klinikum (VI.)

 * A tanfolyam tematikája megfelel a természetgyógyászati vizsgákról szóló jogszabályi követelményeknek * (lásd rendelet)

 

Ütemezés

Követve a 2015-től megváltozott vizsgaidőpontokat, gyakoribb vizsgázási lehetőséget, mi is több ütemezésben indítunk tanfolyamot, hogy minden hallgató megtalálhassa a felkészülésének leginkább megfelelő időbeosztást.

Az alábbi ütemezés szerint tesszük elérhetővé a tananyagot:

új, n1/2017 csoporttól:

 Modulok 4/2017 1/2018
 TGY I. okt.2 január 15.
 TGY II. okt.23  febr. 12.
 TGY III. nov.13 MÁRC.12.*
TGY IV dec 4 ápr.9.
TGY V. JAN.8* május 7.
TGY VI. feb.12 május 30.
Életmódtábor:

2017. okt vagy

2018. márc.

 2018. március 5-9.
Vizsgára jelentkezés:

2018. márc.15

(vagy később)

 2018. június 15.
ÁEKK vizsga** 2018. június 6-7. (vagy később)

 2018. szeptember 12-13 (vagy később)

 ** A tanfolyam elvégzését követően a feltüntetett időpontoktól eltérő, későbbi időpontban is jelentkezhet vizsgára. A feltüntetett időpontok a legkorábbi lehetőséget jelentik.

 *: Eddig az időpontig lehet csatlakozni

Vizsgára jelentkezés:

Választott ütemezésnek megfelelően ( a fenti táblázat szerint)

   Kérem, ne feledkezzen meg arról, hogy Természetgyógyász Alapmodul vizsgára csak teljesített 5 napos Életmódtábor igazolással lehet jelentkezni. Így érdemes az Életmódtábort úgy tervezni, hogy a vizsgára való jelentkezés emiatt ne csússzon. Érdemes figyelni az időpontokat és előre tervezni: további információ itt

 

A tananyagot elektronikus jegyzet formájában biztosítjuk a Hallgatóinknak, az ellenőrző teszteket a fenti ütemezésnek megfelelően tesszük elérhetővé. 

* A elektronikus tananyagok 1,5 évig vagy a vizsga időpontjáig állnak a hallgatók rendelkezésére ( írásos kérelem esetén hosszabbítható)

Jelentkezés:

Online jelentkezem

 

 

Fizetési módok:

- Utalással ( OTP Bank, 11742087-20076939-00000000; Széchenyi Egészségközpont)

- Személyesen ( Oktatóközpontunkban: VI. ker, Benczúr u. 27)

- Bankkártyával ( a jelentkezést követően díjbekérőt/számlát küldünk, melyen szereplő link segítségével jut el az OTP Online fizető rendszerébe)

- OTP Bankfiókban ( készpénzbefizetés számlára)

Oktató:

Dr. Széchenyi István, pszichológus-akupunktőr ; CV>>

 

Online Interaktív Teszt bemutató ( természetgyógyász alapmodul)

Kattintson az alábbi, keretben elhelyezett bemutatóra. Először csak a kérdést fogja látni, majd egy kattintásra megjelenik a válasz ( nem kell azt papírokból előkeresni). A kérdéseket a bal felső sarokban piros kérdőjellel, a válaszokat pedig zöld pipával jelöltük.

Javaslatok a tanuláshoz. Olvassa el a tankönyv első fejezetét majd a tesztkérdéseket és a rá adott válaszokat. A következő lépésben olvassa el a feltett kérdést és próbáljon meg rá válaszolni. Írja le válaszait, így lehetősége van tudását gyorsan ellenőrizni.

Az Online Interaktív Tesztek™ lejátszásához és egyéb funkciók eléréséhez kérjük, használja a felső- illetve alsó vezérlősávokon található menüpontokat.

  • A felső vezérlősáv:

felső vezérlő

Most kattintson az alábbi, keretben elhelyezett bemutatóra:

 

A természetgyógyász modul követelményeinek teljesítéséhez szükséges 5 napos saját élményű életmódtáborban való részvétel.

 

01 domonyprogramÉLETMÓDTÁBORUNKRÓL BŐVEBBEN tovább>>>>>>*


MODULVIZSGA
írásban, Budapesten az Egészségügyi Szakképző és Továbbképző Intézetben (ETI-GYEMSZI).
__
A MODULVIZSGA
A természetgyógyászatról szóló 11/1997.(V.28.) NM rendelet értelmében minden természetgyógyásznak vizsgát kell tenni.
Helyszín: GYEMSZI EFF.
 
A vizsga egy 100 pontértékű feladatlap kitöltéséből áll. A feladatlap tartalmaz 10 pont értékben kizáró jellegű kérdéseket is. Megfelelt, ha a feladatlapot legalább 50+1 pontra teljesíti, valamint a feladatlapban szereplő kizáró kérdések legalább ötvenegy százalékát is jól megoldja. A sikeres modulvizsgáról "Igazolványt" kap a vizsgázó.
A modulvizsgára a jelentkezés a "Jelentkezési lap vizsgára" c. nyomtatvány kitöltésével történik, melyhez csatolni kell az természetgyógyászati alapismeretek képzésről szóló "Adatlap" eredeti példányát, az érettségi bizonyítvány fénymásolatát, egy db közepes méretű saját névre megcímzett válaszborítékot, valamint a befizetett vizsgadíjról szóló csekk feladóvevényének másolatát. Felhívjuk figyelmét, hogy csak az érettségi bizonyítvány fénymásolatát áll módunkban elfogadni. A szak rovatban kérjük feltüntetni: "Tgy. modul".

Széchenyi Egészségközpont Természetgyógyász Akadémiája

Ne maradjon le semmiről, iratkozzon fel hírlevelünkre!

captcha 

Természetgyógyász Akadémia

Kérdése van, bizonytalan? Kérdezzen bátran!

  • Hot line: +36 30 949-3756

Kövess minket

Ott vagyunk a FaceBook-on is! Olvassa információinkat!