"

Akupunktúra és a 3 évtizedes házasság

2014. december 15.

Akupunktúra és a 3 évtizedes házasságA délutáni rendelés vége felé jártunk, amikor a szabadságon levő, 49 éves kolleganőnk bejött.
- Szia? Te itt? Családdal vagy? - kérdeztem.
Meglepődtem, mert tudtam, hogy szabadságon van, s ilyenkor nem szokott bejönni.
- Hát csak beugrottam elköszönni, adok egy puszit, és már itt sem vagyok  - mondta zavartan nevetgélve, s közben egyik lábáról a másikra állt.
- Várj egy kicsit befejezem a munkám , s tudunk beszélgetni  -  mondtam.
Mire közölte, hogy nem várhat, mert dolga van. Mindenáron menni, menekülni akart.  


Láttam, s éreztem, a mosoly, a zavar mögött valami lappang.
Igyekeztem befejezni a munkám, s megkértem őt, hogy várjon, mert szeretném, ha segítene nekem valamit, és ezt meg kell beszélnünk.
Csakhamar tiszta lett előttem a szokatlan  viselkedése.
Krízisbe került, s kiutat csak az Életből való menekülésben látott.
Fáradt voltam már, de ez elillant, és az eddigi értetlenségem is, amikor feleszméltem, miről is van szó !
Elege van, nincs kiút, nem akar élni!
Mit tehetek? Tehetek-e valamit egyáltalán?  Kinek szólhatok? Szólhatok-e bárkinek? Gyógyszer?  Van-e rá időm?  Sürgősségi ellátás? - mindez másodpercek alatt cikázott át az agyamon.
Csak  nem elengedni!   Így nem!  - zakatolt bennem. Oktatóm jutott eszembe, jó lenne, ha most itt lenne mellettünk az ő megnyugtató modorával, s tudásával, hogy melyik pontot  kell szúrni. Igyekeztem visszaemlékezni a tőle tanultakra. Mivel idő nem volt rá, hogy felhívjam, a tanultak alapján az Akudetox 5 pontot szúrtam azután, hogy kolléganőmet sikerült elhívni hozzám, aki megengedte, hogy megszúrjam a fülét, pedig pánikszerűen fél minden tűtől.

Beszélgettünk, s szegénykéből ömlött a panasz,  a kilátástalanság, s mondogatta, hogy mennie kell. A tűk betétele után nagyon rövid idővel már láttam a hatást: a merev izmok kiengedtek, a zavaros, pánikszerű félelem kezdett eltűnni a szeméből. Az arcmimikája összerendezettebb lett, a tekintete is tisztult.
Ezt mesélte már a tűk kivétele után:
- Amikor ide jöttem, nagyon rossz gondolataim voltak, feszült voltam, ideges. Nagyjából öt perccel a tű betétele után megkönnyebbülést éreztem, jól esett sírni, a látásom is jobb lett. A lefekvés, relaxálás után gondolataim rendeződtek.
Tudom, hogy fontos vagyok és szeretnek!

3 óra elteltével kísértem ki a buszhoz megnyugodva. Nem lett ugyan megoldva a problémája , de már látott más lehetőséget is (és képes volt megfogalmazni), mint az Élet feladását!
Másnap telefonon érdeklődtem, hogy érzi magát?
- Köszönöm, nagyon jól vagyok, megnyugodtam, s képzeld el, ma még egy szál cigarettát sem szívtam el, pedig napi két dobozzal szoktam! Nem kívánom. Köszönöm, hogy segítettél.
Nem ismerte a fülakupunktúrát, nem is hallott  korábban róla.
Két hét múlva elmesélte, hogy minden fontosat meg tudott beszélni a férjével, és a három évtizedes házasságuk ismét olyan lett, mint a kezdetben volt.

Budapest, 2008-08-12
Dr. D. I. fülakupunktúrás addiktológus

Széchenyi Egészségközpont Természetgyógyász Akadémiája

Ne maradjon le semmiről, iratkozzon fel hírlevelünkre!

captcha 

Természetgyógyász Akadémia

Kérdése van, bizonytalan? Kérdezzen bátran!

  • Hot line: +36 30 243-3932

Kövess minket

Ott vagyunk a FaceBook-on is! Olvassa információinkat!