FÜLAKUPUNKTÚRÁS ADDIKTOLÓGUS TANFOLYAM 

 

 
A fülakupunktúrás addiktológia szak igen kedvelt a természetgyógyászok körében, ugyanúgy választják első- mint további szakterületnek.
 
A fülakupunktúrás addiktológus a fül meghatározott pontjait kezeli. A beavatkozás célja a szenvedélybetegek leszoktatása ( dohányzás-, alkokol-, ételfüggőség, gyógyszerfüggőség, stb.), méregtelenítés, feszültségoldás (stresszoldás). Hasznos kiegészítő módszer még álmatlanság, gyógyszermérgezés és elvonási tünetek esetén.
 
 
A kezelendő célcsoport igen széles: az alkohol - és dohányzásról leszoktatás széles tömegeket érint, nem beszélve a feszültségoldásról/stresszoldásról. A módszer alapját az 5 pontos NADA ( National Acupuncture Detoxification Association) protokoll alkotja, amelyet világszerte számos országban sikeresen alkalmaznak, akár tömeges méretű katasztrófák esetén is ( pl ilyen szervezet a http://www.acuwithoutborders.org/)
 
Ugyancsak a NADA 5 pontos protokoll komoly szakmai elismerését fémjelzi, hogy már több, evidencián alapuló kutatás kritériumainak megfelelő kísérlet került publikálásra az elmúlt években. Nemrég éppen Dr. Széchenyi István és szerzőtársai publikálták az amerikai " Medical Acupucnture" folyoiratban a NADA 5 pont ( fülakupunktúrás addiktológia) alkalmazásának azonnali stresszcsökkentő hatásra irányuló sikeres kutatásukat ( a cikk itt olvasható).
 
A Fülakupunktúrás addiktológus oktatás olyan kombinált terápiás képzés, amely a hagyományos keleti és a nyugati orvoslást összekapcsolva mutat utat az érdeklődő számára
"Köszönet Dr. Széchenyi Istvánnak valamint az Őt segítőknek, hogy ilyen színvonalat és légkört teremtenek a tanfolyamot végzőknek.
üdvözlettel: Pók László"

"Egészen egyszerűen úgy tudom megfogalmazni az itt tapasztaltakat, hogy aki profi szeretne lenni a természetgyógyászat ezen ágában, feltétlenül itt kell elkezdenie és folytatnia.
Köszönöm, István." Dr. Csire Attiláné
tanfolyam hallgató

a szerfüggő (nikotin, alkohol, drog) illetve a nem szerfüggő (szerencsejáték-, étkezési zavar, stb) betegek gyógyításának módszereibe.
 
 
A tanfolyamon résztvevők betekintést nyernek, többek között:
 
 • Hagyományos Kínai Orvoslás történetébe
 • Fülakupunktúra elméletébe és gyakorlatába
 • Pszichoterápiás lehetőségek elméletébe
 • ...és még sok más érdekes témába
Mi annyira komolyan vesszük ezt a szakmát, hogy 2019-ben immár 5. alkalommal rendeztük meg a Fülakupunktúrás Addiktológusok Országos Szakmai Konferenciáját ( kattintson ide a részletekért).
 

Elérhető tanfolyamtípusok:

 
Tantermi képzés vagy Blended learning

TANTERMI KÉPZÉS

tantermi képzés testesíti meg a

hagyományosnak tekinthető "papíralapú" képzést. tovább

indul: 2019. november 30-án

 

BLENDED LEARNING

Blended" azaz "Kevert" oktatás a távoktatás (e-learning)

előnyeit egyesíti a tantermi képzéssel. tovább

- indul:2019. november 18 -án

 

TANTERMI KÉPZÉS

 
0DSCF6091kA tantermi képzés felépítése rendkívül rugalmas:4 előre meghatározott napon történik az oktatás ( amely I,II,III és IV tanegységekre vannak osztva), ezek az időpontok az induló csoport képzési napoknál vannak feltüntetve. Mind a 4 napon elméleti és gyakorlati oktatás is történik.
 • A fennmaradó 4 nap (40 óra) tetszőleges, de előre egyezetett időpontokban használható fel, a hallgató fejlesztendő területeinek megfelelően.

A vizsgáig az egyes tanegységek látogatásának ismétlése díjmentes. Azaz, ha egy hallgató részt vett a I-es tematikájú napon, de még egyszer ismételni szeretné - ezt ingyenesen megteheti a vizsga időpontjáig, bekapcsolódva egy induló csoporthoz. Minden oktatási napon nagy hangsúlyt kap a gyakorlat (szúrástechnika) is!

 

Tanfolyam indul (tantermi):

04/2019 csop: 2019. november 30(I), 2020 február 8(II), 2020 febr 29 (III), 2020 március 14 (IV), gyakorlási lehetőség  (előre egyeztetett időpontban), vizsga előtt konzultáció, vizsgára való felkészítés  - összesen: 80 óra. Vizsga legkorábban:2020.május-júniusi vizsgaidőszakban
 
03/2019 csop: 2019. szeptember 21. (I), 2019. október 26. (II),  2020 febr 29 (III), 2020 március 21(IV)gyakorlási lehetőség  (előre egyeztetett időpontban), vizsga előtt konzultáció, vizsgára való felkészítés  - összesen: 80 óra. Vizsga legkorábban:2020.február-márciusi vizsgaidőszakban
 
02/2019 csop: 2019 április27. (I), május 11. (II.), május 25. (III), október (IV) : gyakorlási lehetőség  (előre egyeztetett időpontban), vizsga előtt konzultáció, vizsgára való felkészítés  - összesen: 80 óra. Vizsga legkorábban:2019. ősz (október-november) vizsgaidőszakban
 
 

Tanfolyam időtartama: 9:00-től 17:00 óráig
Tanfolyam ára: 80.000 Ft helyett 59.000 Ft (kedvezmény!)
ÁEEK( korábban ETI) vizsgára jelentkezés: a fent megjelölt időpontokban
 
 Jelentkezem a tanfolyamra
"Igen fontos és hasznos a tanfolyam gyakorlati része, mely során a résztvevők megtanulják a fülakupunktúrás szúrástechnikát, és ízelítőt kapnak a fülkezelés gondolatmenetéből. Nem utolsó sorban említem meg a tanfolyam baráti, családias jellegét, mely elsősorban az oktató érdeme." Dr. Szabó Balázs
 
 
 
 
Jelentkezés feltételei: kitöltött online jelentkezési adatlap és a díjelőleg befizetése
Jelentkezési dijelőleg: 20.000 Ft. A fennmaradó díjat a tanfolyam első napján kérjük befizetni.
 _

Oktatócsomagunk tartalmazza:

 • - Gyakorláshoz a tűket (a 4 tanfolyami napon), fertőtlenítéshez eszközök, stb.

 • Tankönyvet : Dr. Széchenyi István: " Fülakupunktúrás Addiktológia" ( kidolgozott vizsgatételekkel)Blended Learning(új) (e-learning + tantermi képzés)

blendedkRugalmas oktatási forma, nagyobb szabadságot ad a hallgatónak az időbeosztás tekintetében. Az oktatásunkat két részre bontottuk:

1.) ide soroljuk azokat az anyagokat, amelyek elektronikusan biztosíthatóak ( elméleti anyag, ábrák, ellenörző tesztek), illetve

2.) ide tartoznak az órai munkák, amelyhez szükséges a személyes jelenlét. A szúrástechnika és a helyes lokalizáció elsajátításához gyakorlat szükséges!

Az elméleti anyagokat (a lenti ütemezéssel), az igen korszerű e-learning technológián alapuló Távoktatás Portálunkon keresztül biztosítjuk hallgatóinknak. Ez a rendszer lehetőséget nyújt arra , hogy a a hallgatók a  tananyagot napi 24 órában mobiltelefonon és tableten is elérjék, így gyakorlatilag bárhol és bármikor tanulhatnak.

Tanfolyamunk indul: 2019. november 18-án  

Időbeosztás: Elméleti anyagok (E-learning) és gyakorlati napok

 tananyag/csop 02/2019 3/2019

4/2019

intenzív

I. ápr.15 szept 16. nov 18.
II. ápr.23  szept. 30. nov 25
III. május 6.  okt 14. dec.2
IV. május 13.  okt 21. dec.9
V. május 27  okt 28. dec.16
VI. jún.10  nov.11 dec.23
VII,VIII. jún.24.  nov.25. dec.30
Vizsgajelentkezés júl.10-ig december 10-ig december10
Vizsga 2019.okt-nov 2020 márc-ápr. 2020 márc-ápr.

Gyakorlati nap-kötelező

április 27. szeptember 21. november 30.

Gyakorlati nap-opcionális

 - -  

Gyakorlati nap-kötelező 2.(vizsgafelkészítő)

október...  2020 március 14. 2020 március 14.
 

* eddig lehet csatlakozni a csoporthoz

Tandíj: 55.000 Ft+ vizsgadíj

A tanfolyam elvégzését követően bármelyik másik vizsgaidőszakra be lehet jelentkezni ( amennyiben ez a időszak nem lenne alkalmas).

Jelentkezés feltételei: kitöltött Jelentkezési adatlap és a tandíj befizetése.
Részletfizetés: jelentkezéskor 30.000 Ft, majd 1 hónap múlva a fennmaradó összeg.
 

 

Oktatócsomagunk tartalmazza:

 • - Gyakorláshoz a tűket (a tantermi napokon), fertőtlenítéshez eszközök, stb.

 • - Tankönyvet nyomtatásban (postázzuk): Dr. Széchenyi István, "Fülakupunktúrás Addiktológia"

 • - egyéb kiegészítő anyagokat, ellenőrző teszteket az oktatáshoz, vizsgafelkészüléshez (Távoktatás Portálon keresztül)

 

- Oktatónk:

Dr. Széchenyi István, nemzetközileg elismert szaktekintély, hazai és külföldi kongresszusok, tanfolyamok előadója, szakkönyvek szerzője.
 

Tematika I. itt>>>>, Tematika II. itt>>>>

 

Miért érdemes minket választani?

pipaMert oktatónk a fülakupunktúrás addiktológia területén több, mint 22 éves tapasztalattal rendelkező, elismert nemzetközi szakember:

pipa

NADA tréneri oklevél
NADA Tréneri Oklevél

"Fülakupunktúrás Addiktológia" c. könyv szerzője

pipa

Számos hazai és nemzetközi kongresszus előadója ( további részletek itt olvashatók)

pipa

TV műsorok, magazinok felkért szakértője ( média megjelenések itt olvashatók)

pipatöbb, mint 20 éves oktatói, amerikai NADA által kiképzett tréneri és gyakorlati múlttal rendelkezik ( önéletrajz itt),

pipaaz Egészségügyi Miniszter által kinevezett, Országos Vizsgáztatói és Országos Szakmai Szakértői Névjegyzék tagja – fülakupunktúrás addiktológus szakterületen (!)

pipa

Mert nagy hangsúlyt fektetünk a gyakorlatra, a helyes szúrástechnika és pontos lokalizáció megtanítására, ahogy az eredeti amerikai NADA előírta

pipaEddig több mint 500 hallgatónk sajátította el a Fülakupunktúrás Addiktológus szakmát és többen dicséretes minősítéssel vizsgáztak belőle

pipaMert egyedülállóan gazdag, napjainkhoz igazodó tananyaggal várjuk hallgatóinkat

pipa De mindennél többet mondanak hallgatóink sikerei: itt olvashatóak

 

Fizetési lehetőségek:

1.) személyesen, előre egyeztetett időpontban a VI.ker, Benczúr u. 27-ben
2.) banki átutalással vagy banki készpénzbefizetéssel OTP Bankfiókban, az alábbiak szerint:
számlatulajdonos: Széchenyi Egészségközpont
számlaszám:11742087-20076939-00000000
megjegyzés rovatban kérjük feltüntetni a jelentkező nevét és tanfolyam típusát
3.) bankkártyával ( a jelentkezést követően díjbekérőt/számlát küldünk, melyen szereplő link segítségével jut el az OTP Online fizető rendszerébe)

- Oktatónk:

Dr. Széchenyi István, az Egészségügyi Szakképző és Továbbképző Intézet Fülakupunktúrás addiktológus vizsgaelnöki és vizsgabizottsági  volt tagjafolytatás>>>
- a Magyar Integratív Medicina Szövetség  alapító tagja

Tematika I. itt>>>>, Tematika II. itt>>>>

Oktatás helyszíne:

VI. ker, Benczúr u. 27. ( Benczúr Ház)
 
Megközelíthetőség tömegközlekedéssel: - Földalatti: Bajza utcai megálló; Fekete 4-es autóbusz; Trolibuszok:
- 70-es, 78-as, 75-ös, 79-es
Benczúr Ház oktatóterem
 
 
A regisztráció a jelentkezés sorrendjében történik, túljelentkezés esetén a következő induló tanfolyamra érvényes amennyiben a jelentkező ezt kéri.
Felnőttképzési nyilvántartási szám: 13-0854-04

 

 

Vizsgaidőszak
Szakmai vizsgákra jelentkezés
beérkezési határideje
   2015-től
I. március-április december 10.
II. június-július március 10.
III. október-november
július 10.

Tematika I.

Az akupunktúra története ( Kelet, Nyugat, Magyarország) * A fülakupunktúra története *
* A fülakupunktúra elméleti alapja * Az akupunktúrás pontok sajátosságai * Eszközismertetés ( lézer, elektro, köpöly, stb.) * Az akudetox felfedezése és kidolgozása * A fülkagyló főbb anatómiai részei *
* NADA protokoll 5 pontjának lokalizációja (szúrásirány) * A kezelés menete * Gyakorlat * Az akudetox körülményei * Az akudetox kezelés lényege és előnyei * 5 AP jellemzése (Shemnen, Szimpatikus, Vese, Máj, Tüdő) * Az akudetox klinikai hatásai * Az akudetox ( objektív és szunjektív) terápiás hatásai *
* A felépülés 3 szakasza * "Üres Tűz" fogalma ( egyén és társadalom) * Qi fogalma, a Qi-áramlása, a Qi-áramlás zavarai, szervóra * Az egészség és betegség fogalma a TCM szerint * Akudetox programtervezés ( alapelv, célkitűzés, összetevők) * A NADA protokoll beépítése a felépülés 3 fázisába, * *A NADA protokoll összehasonlítása a szenvedélybetegek hagyományos orvosi kezelésével * Akudetox nyugati és TCM szerint hatása * Az európai orvoslás és a kínai orvoslás alapelveinek összehasonlítása *
*Az akudetox alkalmazási területei * Dohányzásról való leszoktatás ( akudetox és pszichológiai tréning) * *A fülakupunktúra abszolút és relatív ellenjavallatai * Fülakupunktúrás kezelés során esetlegesen fellépő mellékhatások - szövődmények - és azok elhárítása, elsősegélynyújtás * Sterilizálás, fertőtlenítési szabályok* Etikai alapelvek * ÁNTSZ szabályok és jogi ismeretek * Pszichológiai modellek ( játszmák, társfüggőség stb.) * Irodalomismertetés + addiktológia

*Az alkoholbetegség fázisai * A szenvedélybetegség fogalmai, meghatározása * Az alkoholbetegség meghatározása, diagnózisa és felosztása ( Jellinek - féle) * Az alkoholizmus kiváltó okai (etiológiája) és kórélettani tényezői (patogenetikai faktorok) * Az alkoholbetegség jelentősebb értlemezési modelljei * Az alkoholizmus epidemiológiája ( járványtan) * Az alkohol kórtani vonatkozásai * Az alkoholbetegség fázisai * A heveny alkoholmérgezés * Alkoholmegvonsái tünetek * Az alkoholbetegség leggyakoribb belgyógyászati szövődményei * Az alkoholbetegség neuropszichiátriai szövődményei * Az alkoholbetegség terápiája * Pszichoterápiás kezelési lehetőségek az alkoholizmusban* A gyógyult szenvedélybetegek bevonása a terápiás munkába, önsegítő mozgalmak, és a családi minták szerepe * A szenvedélybetegségek főbb pszichoterápiás kezelés módjai * A terápiás közösség szerepe a visszaesés megelőzésében ( a felépülés harmadik fázisa) * Az AE-klubmozgalom és az AA mozgalom jelentősége * Az addiktív szerek jellmezői és a nem szerfüggő szenvedélybetegségek * A szevedélybetegek gyógykezelésének egyészségügyi hálózata * A medicinális drogabúzusok, dependenciák prognózisa és terápiája * Klasszikus kábítószerek : opiátok * Klasszikus kábítószerek: amfetamin * Klasszikus kábítószerek: kannabisz * Klasszikus kábítószerek: egyéb hallucinogének * Klasszikus kábítószerek: stimulánsok * A drogfogyasztás és hozzászokások fokozatai ( kipróbálás, lelki és/vagy testi függés)
ETI vizsgára jelentkezés beérkezésének határideje:

A regisztrációról, vagy bármilyen más kérdés esetén - kérjük, érdeklődjön az Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címünkön vagy a feltüntetett telefonszámunkon, készséggel állunk rendelkezésére a legfrissebb információkkal.
______________________
 
SZEMINÁRIUMOKitt>>>>

9:00-től-17:00-ig

Széchenyi Egészségközpont Természetgyógyász Akadémiája

Ne maradjon le semmiről, iratkozzon fel hírlevelünkre!

captcha 

Természetgyógyász Akadémia

Kérdése van, bizonytalan? Kérdezzen bátran!

 • Hot line: +36 30 949-3756

Kövess minket

Ott vagyunk a FaceBook-on is! Olvassa információinkat!