Természetgyógyászati Alapismeretek

 

A természetgyógyászati ágazatban szakképzettségre pályázók számára kötelezően előírt az Egészségügyi- és a Természetgyógyászati alaptanfolyam és vizsga, valamint az Életmódtábor sikeres teljesítése. A Természegyógyász Alapmodul tanfolyam keretében a hallgatók vizsga-orientált képzést kapnak.

tgytav1

 OKTATÁS FORMÁJA: TÁVOKTATÁS (E-learning)

Tanfolyam indul:

  • 01/2019 csop indul: 2019. január 14-én. Előbeiratkozási kedvezménnyel január 10-ig!

 

A távoktatás rugalmas képzési forma, bárhonnan hozzáférhet az elektronikusan biztosított anyagokhoz. A tanulás intenzitása személyre szabható, Ön hétvégén vagy akár hétköznap, nappal vagy éjszaka tanulhat, ahogyan ideje engedi. Amennyiben Ön később csatlakozik, egyszerre több tananyaghoz kap hozzáférési lehetőséget. Az Online Interaktív Tesztek™ pedig folyamatosan visszacsatolást adtavtabletnak a tudás szintjéről. Távoktatás Portálunk a legmodernebb technológiát figyelembe véve készült el, így kiváló minőségben tekinthetjük meg az ott elhelyezett anyagokat monitoron, mobiltelefonon vagy tableten is.

Oktatócsomagunk tartalmaz:

- 14.980 Ft értékű ÁEEK Tankönyvet (2017. szeptemberben, az ÁEEK gondozásában megjelent Dr. Tamasi József: Természetgyógyászati Alapismeretek tankönyv. 2.kiadása. Hivatalos tananyag a középfokú természetgyógyászati vizsgára készülőknek) (futárszolgálattal küldjük)

- Elméleti elektronikus csomag (jegyzet - nyomtatható)

- Online Interaktív Tesztek™-et az önellenőrzéshez (demo) a kegfrissebb vizsgatételekkel

- Videófelvételekkel, összefoglalókkal (hazai és nemzetközi) segítjük a tananyag megértését, vizualizációját, a  tudás elsajátítását

- konzultációt (személyesen vagy elektronikusan - igény szerint)

Ajándék: 10.000 Ft értékű, saját élményű MeriDiM® meridián-diagnosztikai állapotfelmérés és kezelés* ( * igénybe vehető a konzultációs napon vagy bármely előre egyeztetett időpontban)

(*2015.09.28-tól. Korábbi tanfolyami jelentkezésekre nem elérhető)

A tankönyv tartalomjegyzéke:

Tandíj:

  • 01/2019 csop: előbeiratkozási kedvezménnyel január 10-ig  57.000 Ft** (+ vizsgadíj), amely akár havi 5 részletben is teljesíthető.

**Az előbeiratkozási kedvezmény a 01/2019-es tanfolyamra vonatkozik. Az előbeiratkozás feltétele a jelentkezési űrlap kitöltése és a tandíj/ vagy részlet január 10-ig való befizetése.

Tanfolyam tematikája:

új: n1/2017-től

  • Bevezetés a Természetgyógyászatba (I.)
  • Tradicionális keleti gyógyító rendszerek és népi orvoslás (II.)
  • Alapmódszerek a természetgyógyászatban (III.)
  • Újabbkori természetgyógyászati rendszerek és módszerek (IV.)
  • Állapotfelmérő módszerek a természetgyógyászatban (V.)
  • Természetgyógyászati klinikum (VI.)

 * A tanfolyam tematikája megfelel a természetgyógyászati vizsgákról szóló jogszabályi követelményeknek * (lásd rendelet)

**Az előbeiratkozási kedvezmény a 01/2019-es tanfolyamra vonatkozik. Az előbeiratkozás feltétele a jelentkezési űrlap kitöltése és a tandíj/ vagy részlet december 15-ig való befizetése.

 

Ütemezés

Követve a 2015-től megváltozott vizsgaidőpontokat, gyakoribb vizsgázási lehetőséget, mi is több ütemezésben indítunk tanfolyamot, hogy minden hallgató megtalálhassa a felkészülésének leginkább megfelelő időbeosztást.

Az alábbi ütemezés szerint tesszük elérhetővé a tananyagot:

új, n1/2017 csoporttól:

 Modulok 3/2018  4/2018
1/2019 (előjelentkezési kedvezmény jan.10-ig!)**
 TGY I. jún.18 okt.1. jan.14
 TGY II. júl.16.  nov.1  feb.11.
 TGY III. aug.6  dec.1*  márc.12
TGY IV aug.27*  jan.2  ápr.15.
TGY V. szept.17  feb.2  május 13
TGY VI. okt.22.  feb.28  június 5
Életmódtábor: 2018. aug.27-31 2019. március 10-14.

2019. március 10-14

vagy 2019. június 3-7.

Vizsgára jelentkezés: 2018.nov.15-ig

2019.márc.15-ig

(legkorábban)

2019.június.15-ig

(legkorábban)

ÁEKK vizsga** 2019.február (vagy később) 2019.június (vagy később) 2019. szeptember (vagy később)

 ** A tanfolyam elvégzését követően a feltüntetett időpontoktól eltérő, későbbi időpontban is jelentkezhet vizsgára. A feltüntetett időpontok a legkorábbi lehetőséget jelentik.

 *: Eddig az időpontig lehet csatlakozni

Vizsgára jelentkezés:

Választott ütemezésnek megfelelően ( a fenti táblázat szerint)

   Kérem, ne feledkezzen meg arról, hogy Természetgyógyász Alapmodul vizsgára csak teljesített 5 napos Életmódtábor igazolással lehet jelentkezni. Így érdemes az Életmódtábort úgy tervezni, hogy a vizsgára való jelentkezés emiatt ne csússzon. Érdemes figyelni az időpontokat és előre tervezni: további információ itt

 

A tananyagot elektronikus jegyzet formájában biztosítjuk a Hallgatóinknak, az ellenőrző teszteket a fenti ütemezésnek megfelelően tesszük elérhetővé. 

* A elektronikus tananyagok 1,5 évig vagy a vizsga időpontjáig állnak a hallgatók rendelkezésére ( írásos kérelem esetén hosszabbítható)

Jelentkezés:

Online jelentkezem

 

 

Fizetési módok:

- Utalással

- Bankkártyával ( a jelentkezést követően díjbekérőt/számlát küldünk, melyen szereplő link segítségével jut el az OTP Online fizető rendszerébe)

- Bankfiókban ( készpénzbefizetés számlára)

Oktató:

Dr. Széchenyi István, pszichológus-akupunktőr ; CV>>

 

Online Interaktív Teszt bemutató ( természetgyógyász alapmodul)

Kattintson az alábbi, keretben elhelyezett bemutatóra. Először csak a kérdést fogja látni, majd egy kattintásra megjelenik a válasz ( nem kell azt papírokból előkeresni). A kérdéseket a bal felső sarokban piros kérdőjellel, a válaszokat pedig zöld pipával jelöltük.

Javaslatok a tanuláshoz. Olvassa el a tankönyv első fejezetét majd a tesztkérdéseket és a rá adott válaszokat. A következő lépésben olvassa el a feltett kérdést és próbáljon meg rá válaszolni. Írja le válaszait, így lehetősége van tudását gyorsan ellenőrizni.

Az Online Interaktív Tesztek™ lejátszásához és egyéb funkciók eléréséhez kérjük, használja a felső- illetve alsó vezérlősávokon található menüpontokat.

  • A felső vezérlősáv:

felső vezérlő

Most kattintson az alábbi, keretben elhelyezett bemutatóra:

 

A természetgyógyász modul követelményeinek teljesítéséhez szükséges 5 napos saját élményű életmódtáborban való részvétel.

 

01 domonyprogramÉLETMÓDTÁBORUNKRÓL BŐVEBBEN tovább>>>>>>*


MODULVIZSGA
írásban, Budapesten az Állami Egészségügyi és Ellátó Központ Emberi Erőforrás Fejlesztési Főigazgatóság (korábban ETI-GYEMSZI).
__
A MODULVIZSGA
A természetgyógyászatról szóló 11/1997.(V.28.) NM rendelet értelmében minden természetgyógyásznak vizsgát kell tenni.
 
A vizsga egy 100 pontértékű feladatlap kitöltéséből áll. A feladatlap tartalmaz 10 pont értékben kizáró jellegű kérdéseket is. Megfelelt, ha a feladatlapot legalább 50+1 pontra teljesíti, valamint a feladatlapban szereplő kizáró kérdések legalább ötvenegy százalékát is jól megoldja. A sikeres modulvizsgáról "Igazolványt" kap a vizsgázó.
A modulvizsgára a jelentkezés a "Jelentkezési lap vizsgára" c. nyomtatvány kitöltésével történik, melyhez csatolni kell az természetgyógyászati alapismeretek képzésről szóló "Adatlap" eredeti példányát, az érettségi bizonyítvány fénymásolatát, egy db közepes méretű saját névre megcímzett válaszborítékot, valamint a befizetett vizsgadíjról szóló csekk feladóvevényének másolatát. Felhívjuk figyelmét, hogy csak az érettségi bizonyítvány fénymásolatát áll módunkban elfogadni. A szak rovatban kérjük feltüntetni: "Tgy. modul".

Széchenyi Egészségközpont Természetgyógyász Akadémiája

Ne maradjon le semmiről, iratkozzon fel hírlevelünkre!

captcha 

Természetgyógyász Akadémia

Kérdése van, bizonytalan? Kérdezzen bátran!

  • Hot line: +36 30 949-3756

Kövess minket

Ott vagyunk a FaceBook-on is! Olvassa információinkat!