"

Egészségügyi Alapismeretek Természetgyógyászoknak

 

Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2020/005705

Orvosi és/vagy más felsőfokú egészségügyi képzettséggel nem rendelkező, de valamely természetgyógyászati ágazatban szakképzettségre pályázók számára kötelezően előírt az Egészségügyi és a természetgyógyászati tanfolyam és vizsga, valamint az Életmódtábor sikeres teljesítése. Az egészségügyi tanfolyam keretében a hallgatók vizsga-orientált képzést kapnak.

OKTATÁS FORMÁJA: TÁVOKTATÁS (E-LEARNING)

 

Távoktatás

 

Tanfolyamok indulási időpontjai: 

2/2023 csop: indul: 2023 április 16-án , most 10% előbeiratkozási kedvezménnyel (április 5-ig) !

1/2023 csop  : csatlakozni lehetséges március 13-ig

 

 Az internetes távoktatás (e-learning) rugalmas képzési forma, bárhonnan hozzáférhet az elektronikusan biztosított anyagokhoz. A tanulás intenzitása személyre szabható, Ön hétvégén vagy akár hétköznap, nappal vagy éjszaka tanulhat, ahogyan ideje engedi. Amennyiben Ön később csatlakozik, egyszerre több tananyaghoz kap hozzáférési lehetőséget. Az Online Interaktív Tesztek™ pedig folyamatosan visszacsatolást adnak a tudás szintjéről.

Távoktatás Portálunk a legmodernebb technológiát figyelembe véve készült el, így kiváló minőségben tekintheti meg az ott elhelyezett anyagokat monitoron, mobiltelefonon vagy tableten is.

 Az Egészségügyi és a Természetgyógyász Alapismeretek tanfolyamot együtt ( párhuzamosan)is lehet végezni - 

Oktatócsomagunk tartalmaz :

aktuális vizsgakövetelményekhez igazított tananyagot, azaz:

 • Tankönyvet (Dr. Donáth Tibor: Anatómia élettan - postán küldjük)
 • Elméleti összefoglalókat ( letölthető pdf formátumban)
 • Távoktatás Portálon Online Interaktív Tesztek™-el az önellenőrzéshez, tanuláshoz, aktualizált, legfrissebb vizsgatételekkeltavtablet
 • Multimédiás animációkat, videókat: modern számítógépes animációkkal ( kép-és hanganyag) segítjük a tananyag megértését, vizualizációját, a  tudás elsajátítását* animációs példa itt>>

Tesztelés a tudás anyja;  Az úgynevezett teszt-hatás friss kutatási téma, a lényege, hogy a tanultakat semmi sem erősíti meg jobban hosszú távon, mint az, ha időnként leteszteljük a tudásunkat. Az ismétlés helyett tehát a teszt az, ami rábírja az agyat, hogy jobban megjegyezze a válaszokat és az összefüggéseket. Tovább olvasom>

Tandíj:  

 • 2/2023 csoport: 69.000 FT (+ vizsgadíj), 10% előbeiratkozási kedvezménnyel most 62.000 Ft
 • 1/2023 csoport 65.000 Ft ( + vizsgadíj) 

* Az előjelentkezési kedvezmény a 2/2023-es tanfolyamra vonatkozik és 2023. április 5-ig érvényes . Az előjelentkezés feltétele az Online Jelentkezési Űrlap kitöltése és a tandíj vagy tandíj-első részlet – április 5-ig-történő teljesítése. Részletfizetés esetén a kedvezmény az utolsó részletből kerül jóváírásra.

**A tandíj minden esetben tartalmazza a könyv-segédletet is ( Dr. Donáth Tibor: Anatómia, élettan), melyet postán küldünk.

Online jelentkezem

 

 

Tanfolyam tematikája, menete:

 • Általános anatómia és kórtani ismeretek (I. Modul)
 • A mozgás szervrendszere (II. Modul)
 • A keringés szervrendszere (III. Modul)
 • A légzés szervrendszere (IV. Modul)
 • Az emésztés szervrendszere (V. Modul)
 • A kiválasztás szervrendszere (VI. Modul)
 •  A szaporodás szervrendszere(VII. Modul)
 • Az idegrendszer (VIII. Modul)
 •  A neuroendokrin rendszer (IX. Modul)
 • Az érzékszervek (X. Modul)
 • Elsősegélynyújtás (XI: Modul)
 • Konzultáció: e-mail-ben (bármikor)

*Az 5 havi részletet akkor tudjuk biztosítani, ha a jelentkezés/csatlakozás időpontja és a tanfolyam végső időpontja között van legalább 5 hónap. Amennyiben a jelentkezés/csatlakozás időpontja és a tanfolyam vége között kevesebb a hónapok száma, úgy a részletek száma is kevesebb lesz. További részletes tájékoztató ide kattintva érhető el.

ÜTEMEZÉS

Az alábbi ütemezés szerint tesszük elérhetővé a tananyagot:

       
Modulok 4/2022 1/2023  2/2023 (kedvezmény!)
EÜ I. szeptember 19 jan 16 ápr. 17
EÜ II. okt 3  jan 30 május 2.
EÜ.III okt 17 feb 13 május 7.
EÜ. IV okt 31 feb 27 május 15.
EÜ.V nov 14* márc 13* május 29
EÜ. VI nov 28 márc 27 június 12
EÜ. VII dec 12 ápr 10 június 26
EÜ. VIII dec 19 ápr 24 július 3.
EÜ.IX dec 27 május 8 július 10
EÜ X. jan 2 május 22 július 24.
EÜ.XI. jan 9 május 29 július 31

vizsgára jelentkezés határidő**

(legkorábban)

2023 január 15 2023 június 15 augusztus 15.
OKFŐ állami vizsga 2023 április 2023. szeptember  november 8-9.

 *eddig az időpontig lehet csatlakozni

** A tanfolyam elvégzését követően a feltüntetett időpontoktól eltérő, későbbi időpontban is jelentkezhet vizsgára. A feltüntetett időpontok a legkorábbi lehetőséget jelentik.

Vizsgára jelentkezés:

Választott ütemezésnek megfelelően a fenti táblázat tartalmazza. Részletes vizsgajelentkezési időpontokat a tanfolyamra jelentkezés után biztosítjuk Hallgatóinknak.

Tananyag:

A tananyagot könyv formájában futárral küldjük Hallgatóinknak, internetes anyagokat és az ellenőrző teszteket kb. kétheti rendszerességgel tesszük elérhetővé ( fenti ütemezésnek megfelelően).

- Az elektronikus tananyagok maximum 1,5 évig vagy a vizsga időpontjáig állnak a hallgatók rendelkezésére ( amelyik előbb bekövetkezik és egyszeri díj ellenében, fél évre hosszabbítható)

Jelentkezés a tanfolyamra:

Online jelentkezem

 

 

Fizetési módok:

- Utalással

- Bankfiókban (készpénzbefizetés számlára)

Tanfolyam vezető oktatója:

Dr. Széchenyi István, pszichológus-akupunktőr ;    nemzetközileg elismert szaktekintély, hazai és külföldi kongresszusok, tanfolyamok meghívott előadója, szakkönyvek szerzője, az Egészségügyi Szakképző és Továbbképző Intézet Fülakupunktúrás addiktológus vizsgaelnöki és vizsgabizottság volt tagja, szakértője, a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Komplementer Medicina Tanszék: A Hagyományos Kínai Orvoslás és kapcsolt technikái elmélete és gyakorlata – egyetemi akkreditált tanfolyam szakorvosoknak" felkért oktatója ( fülakupunktúra), a MESZK Természetgyógyászati Országos Szakmai Tagozat Tanácsadó Testületének tagja, a Tisztán Akupunktúrás Országos Egyesület alapítója, elnöke. Önéletrajz>>

Online Interaktív Teszt™ bemutató

Kattintson az alábbi, keretben elhelyezett bemutatóra. Először csak a kérdést fogja látni, majd egy kattintásra megjelenik a válasz ( nem kell azt papírokból előkeresni). A kérdéseket a bal felső sarokban piros kérdőjellel, a válaszokat pedig zöld pipával jelöltük.

Javaslatok a tanuláshoz. Olvassa el a tankönyv első fejezetét majd a tesztkérdéseket és a rá adott válaszokat. A következő lépésben olvassa el a feltett kérdést és próbáljon meg rá válaszolni. Írja le válaszait, így lehetősége van tudását gyorsan ellenőrizni. A tesztekből készült videót ide kattintva youtubeis megnézheti.

 

 

A MODULVIZSGA
Budapesten, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ Emberi Erőforrás Fejlesztési Főigazgatóság
Szakképzés Szervezési Főosztályán ( korábbi ETI - www.enkk.hu)
 
__
A vizsga egy 100 pontértékű feladatlap kitöltéséből áll. A feladatlap tartalmaz 10 pont értékben kizáró jellegű kérdéseket is. Megfelelt, ha a feladatlapot legalább 71+1 pontra teljesíti, valamint a feladatlapban szereplő kizáró kérdések legalább ötvenegy százalékát is jól megoldja. A sikeres modulvizsgáról ”Igazolványt" kap a vizsgázó. A modulvizsgára a jelentkezés a ”Jelentkezési lap vizsgára" c. nyomtatvány kitöltésével történik, melyhez csatolni kell az egészségügyi alapismeretek képzésről szóló ”Adatlap" eredeti példányát, az érettségi bizonyítvány fénymásolatát, egy db közepes méretű saját névre megcímzett válaszborítékot, valamint a befizetett vizsgadíjról szóló bizonylat  másolatát. Felhívjuk figyelmét, hogy csak az érettségi bizonyítvány fénymásolatát áll módunkban elfogadni. A szak megnevezése rovatban kérjük feltüntetni: ”Eü. modul". Aki bármilyen egészségügyi végzettséggel rendelkezik (pl. ápoló, orvos, stb.), e köztes vizsga alól mentesül.

Széchenyi Egészségközpont Természetgyógyász Akadémiája

Ne maradjon le semmiről, iratkozzon fel hírlevelünkre!

captcha 

Természetgyógyász Akadémia

Kérdése van, bizonytalan? Kérdezzen bátran!

 • Hot line: +36 30 243-3932

Kövess minket

Ott vagyunk a FaceBook-on is! Olvassa információinkat!