Egészségügyi Alapismeretek leendő természetgyógyászoknak

 

Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2020/005705

Egészségügyi Alapismeretek tanfolyam az egyik kötelező alapképzés, amelyet el kell végezni, ha valaki természetgyógyász szeretne lenni, kivéve, ha orvosi és/vagy más felsőfokú egészségügyi képzettséggel rendelkezik ( ebben az esetben felmentés illeti meg). A képzés anatómia, élettan és korélettan részeket foglal magába 11 témában, amely megfelel a természetgyógyászatot szabályozó 11/1997. NM rendeletnek. A képzés elvégzése után lehet jelentkezni az Országos Kórházi Főigazgatóságnál állami vizsgára. 
Az Egészségügyi és a Természetgyógyász Alapismeretek tanfolyamot együtt ( párhuzamosan)is lehet végezni.

 induló csoport : 2024.06.10- csatlakozni lehetséges

OKTATÁS FORMÁJA: TÁVOKTATÁS (E-LEARNING)

 

Távoktatás

 

  

Az internetes távoktatás (e-learning) rugalmas képzési forma, bárhonnan hozzáférhet az elektronikusan biztosított anyagokhoz. A tanulás intenzitása személyre szabható, Ön hétvégén vagy akár hétköznap, nappal vagy éjszaka tanulhat, ahogyan ideje engedi. Amennyiben Ön később csatlakozik, egyszerre több tananyaghoz kap hozzáférési lehetőséget. Az Online Interaktív Tesztek™ pedig folyamatosan visszacsatolást adnak a tudás szintjéről.

Távoktatás Portálunk a legmodernebb technológiát figyelembe véve készült el, így kiváló minőségben tekintheti meg az ott elhelyezett anyagokat monitoron, mobiltelefonon vagy tableten is.

 

Oktatócsomagunk tartalmaz :

aktuális vizsgakövetelményekhez igazított tananyagot, azaz:

 • " Távoktatás Portál" online ( Moodle) felület 7/24 ( a hét bármley napján és órájában) elérhetőséggel

 • Tankönyvet (Dr. Donáth Tibor: Anatómia élettan - postán küldjük)
 • Online Interaktív Tesztek™-el az önellenőrzéshez, tanuláshoz, aktualizált, legfrissebb vizsgatételekkel
 • Multimédiás animációkat, videókat: modern számítógépes animációkkal ( kép-és hanganyag) segítjük a tananyag megértését, vizualizációját, a  tudás elsajátítását* animációs példa itt>> 
 • VisAud Relax* - Vizuális- Audió-Relaxációs kiegészítőt - választott csomagtól függően (példa itt)
 • Kreatív kvíz tesztek -  választott csomagtól függően
 • Elméleti összefoglalókat ( letölthető pdf formátumban)
 • tavtablet

Tanfolyamok indulási időpontjai

 • 3/2024 csop - indul június 10-én, csatlakozni lehetséges: augusztus 5-ig

 • 2/2024 csop - csatlakozni lehetséges: július 1-ig.

Tandíj

3/2024 ( induló - csatlakozni lehetséges augusztus 5-ig)

 • Extra Csomag : 69.000 FT 
 • Profi Csomag ( VisAud Relax* - Vizuális-Audió-Relaxációs és kreatív kvíz kiegészítő) 99.000 Ft 

 (4 havi részletfizetés lehetséges)

Online jelentkezem 3/2024 - induló

 

2/2024 - csatlakozási lehetőséggel

 • Extra Csomag : 69.000 FT 
 • Profi Csomag ( VisAud Relax* - Vizuális-Audió-Relaxációs és kreatív kvíz kiegészítő) 99.000 Ft 

Online csatlakozom: 2/2024


OKTATÓCSOMAGOK ÖSSZEHASONLÍTÁSA

  Extra csomag Profi csomag
Távoktatás Portál x x
E-jegyzet (elektronikus- letölthető) x x
Tankönyv - nyomtatott x x
Online interaktív tesztek x x
Multimédiás animációk x x
VisAud Realx teszt-csomag   x
Kvízek   x
Összefoglaló e-mail téma elején   x

*A tandíj minden esetben tartalmazza a könyv-segédletet is ( Dr. Donáth Tibor: Anatómia, élettan), melyet postán/futárral küldünk.

* A VisAud Relax Georgi Lozanov agykutató professzor módszerének bizonyos elemeit követi, amelyet az idegennyelv tanulásban a mai napig használnak. Az így elkészített tananyag hangfeldolgozásban, relaxáció zenével kombináltan, ismétlésszerűen, képileg segítve könnyíti meg annak a mélymemóriába való beépülését.

Miben segít ez a különleges módszer? Ugye ismerős az, hogy egyik nap megtanultál 10-20 tételt/vizsgatesztet, másnapra nem igazán emlékszel rá? A következő nap újabb és újabb tételek ( tesztek) jönnek, ahol méginkább nehezedik a visszaemlékezés. Memorizálás nem könnyű feladat, ugyanakkor a sikeres vizsga elengedhetetlen feltétele. Egyedileg, a természetgyógyászok vizsgájára összeállított tanulási módszer a tananyagot hangfeldolgozásban, relaxáció zenével kombináltan, ismétlésszerűen, képileg segítve könnyíti meg annak a mélymemóriába való beépülését.
 - Audió: mert hallgatod
- Vizuális: mert látod 
- Relaxációs: Mert bizonyos időközönként, relaxációs zenei aláfestéssel hallgatod a tesztanyagot, ismétlésszerűen. Relaxált állapotban az agyunk befogadóképessége megsokszorozódik!


Tanfolyam tematikája, menete:

 1. Általános anatómia és kórtani ismeretek (I. Modul)
 2. A mozgás szervrendszere (II. Modul)
 3. A keringés szervrendszere (III. Modul)
 4. A légzés szervrendszere (IV. Modul)
 5. Az emésztés szervrendszere (V. Modul)
 6. A kiválasztás szervrendszere (VI. Modul)
 7.  A szaporodás szervrendszere(VII. Modul)
 8. Az idegrendszer (VIII. Modul)
 9.  A neuroendokrin rendszer (IX. Modul)
 10. Az érzékszervek (X. Modul)
 11. Elsősegélynyújtás (XI: Modul)

Konzultáció: e-mail-ben (bármikor)


ÜTEMEZÉS

Az alábbi ütemezés szerint tesszük elérhetővé a tananyagot:

       
Modulok 1/2024 normál  2/2024 3/2024  (új- csatlakoz)
EÜ I. jan.15 ápr.8 jún 10
EÜ II. febr.5 ápr.15 jún 24.
EÜ.III febr.26 ápr. 29 júl.8
EÜ. IV márc.11. május 6 júl 22.
EÜ.V márc.25 május 20 aug.5*
EÜ. VI ápr 8. május 27 aug 19
EÜ. VII ápr.22 jún.3 szept 2
EÜ. VIII május 13* jún 10. szept 16
EÜ.IX május 27 jún 24 szept 30
EÜ X. június 10 júl 1* okt 7
EÜ.XI. június 28 júl.15 okt 14

vizsgára jelentkezés határidő**

(legkorábban)

2024. július 31-ig 2024. július 31-ig 2024. november 5.
OKFŐ állami vizsga 2024. október 2024. október 2025.02.10-14

 *eddig az időpontig lehet csatlakozni

** A tanfolyam elvégzését követően a feltüntetett időpontoktól eltérő, későbbi időpontban is jelentkezhet vizsgára. A feltüntetett időpontok a legkorábbi lehetőséget jelentik.


Vizsgára jelentkezés:

Választott ütemezésnek megfelelően a fenti táblázat tartalmazza. Részletes vizsgajelentkezési időpontokat a tanfolyamra jelentkezés után biztosítjuk Hallgatóinknak.


Tananyagok rendelkezésre állás ideje

A tananyag részét képező tankönyvet   könyv formájában futárral küldjük Hallgatóinknak, internetes anyagokat és az ellenőrző teszteket kb. kétheti rendszerességgel tesszük elérhetővé ( fenti ütemezésnek megfelelően).

- Az elektronikus tananyagok maximum 1 évig vagy a vizsga időpontjáig állnak a hallgatók rendelkezésére ( amelyik előbb bekövetkezik) és egyszeri díj ellenében, 2x fél évre hosszabbítható)


Fizetési módok:

- Utalással

- Bankfiókban (készpénzbefizetés számlára)


Tanfolyam vezető oktatója:

Dr. Széchenyi István, pszichológus-akupunktőr ;    nemzetközileg elismert szaktekintély, hazai és külföldi kongresszusok, tanfolyamok meghívott előadója, szakkönyvek szerzője, az Egészségügyi Szakképző és Továbbképző Intézet Fülakupunktúrás addiktológus vizsgaelnöki és vizsgabizottság volt tagja, szakértője, a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Komplementer Medicina Tanszék: A Hagyományos Kínai Orvoslás és kapcsolt technikái elmélete és gyakorlata – egyetemi akkreditált tanfolyam szakorvosoknak" felkért oktatója ( fülakupunktúra), a MESZK Természetgyógyászati Országos Szakmai Tagozat Tanácsadó Testületének tagja, a Tisztán Akupunktúrás Országos Egyesület alapítója, elnöke. Önéletrajz>>


Online Interaktív Teszt™ bemutató

Kattintson az alábbi, keretben elhelyezett bemutatóra. Először csak a kérdést fogja látni, majd egy kattintásra megjelenik a válasz ( nem kell azt papírokból előkeresni). A kérdéseket a bal felső sarokban piros kérdőjellel, a válaszokat pedig zöld pipával jelöltük.

Javaslatok a tanuláshoz. Olvassa el a tankönyv első fejezetét majd a tesztkérdéseket és a rá adott válaszokat. A következő lépésben olvassa el a feltett kérdést és próbáljon meg rá válaszolni. Írja le válaszait, így lehetősége van tudását gyorsan ellenőrizni. A tesztekből készült videót ide kattintva youtubeis megnézheti.

 

 

A MODULVIZSGA

 
Központosított vizsga személyesen, Budapesten, az Országos Kórházi Főigazgatóság szervezésében ( korábbi ETI - www.enkk.hu)
 
__
A vizsga egy 100 pontértékű feladatlap kitöltéséből áll. A feladatlap tartalmaz 10 pont értékben kizáró jellegű kérdéseket is. Megfelelt, ha a feladatlapot legalább 71+1 pontra teljesíti, valamint a feladatlapban szereplő kizáró kérdések legalább ötvenegy százalékát is jól megoldja. A sikeres modulvizsgáról ”Igazolványt" kap a vizsgázó. A modulvizsgára a jelentkezés a ”Jelentkezési lap vizsgára" c. nyomtatvány kitöltésével történik, melyhez csatolni kell az egészségügyi alapismeretek képzésről szóló ”Adatlap" eredeti példányát, az érettségi bizonyítvány fénymásolatát, egy db közepes méretű saját névre megcímzett válaszborítékot, valamint a befizetett vizsgadíjról szóló bizonylat  másolatát. Felhívjuk figyelmét, hogy csak az érettségi bizonyítvány fénymásolatát áll módunkban elfogadni. A szak megnevezése rovatban kérjük feltüntetni: ”Eü. modul". Aki bármilyen egészségügyi végzettséggel rendelkezik (pl. ápoló, orvos, stb.), e köztes vizsga alól mentesül.

Széchenyi Egészségközpont Természetgyógyász Akadémiája

Ne maradjon le semmiről, iratkozzon fel hírlevelünkre!

captcha 

Természetgyógyász Akadémia

Kérdése van, bizonytalan? Kérdezzen bátran!

 • Hot line: +36 30 243-3932

Kövess minket

Ott vagyunk a FaceBook-on is! Olvassa információinkat!