Egészségügyi Alapismeretek Természetgyógyászoknak

 

Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2020/005705

Orvosi és/vagy más felsőfokú egészségügyi képzettséggel nem rendelkező, de valamely természetgyógyászati ágazatban szakképzettségre pályázók számára kötelezően előírt az Egészségügyi és a természetgyógyászati tanfolyam és vizsga, valamint az Életmódtábor sikeres teljesítése. Az egészségügyi tanfolyam keretében a hallgatók vizsga-orientált képzést kapnak.

OKTATÁS FORMÁJA: TÁVOKTATÁS (E-LEARNING)

 

Távoktatás

 

Tanfolyamok indulási időpontjai: 

4/2023 csop: csatlakozni lehetséges: október 30-ig VisAud* Relaxációs kiegészítővel.

  Az internetes távoktatás (e-learning) rugalmas képzési forma, bárhonnan hozzáférhet az elektronikusan biztosított anyagokhoz. A tanulás intenzitása személyre szabható, Ön hétvégén vagy akár hétköznap, nappal vagy éjszaka tanulhat, ahogyan ideje engedi. Amennyiben Ön később csatlakozik, egyszerre több tananyaghoz kap hozzáférési lehetőséget. Az Online Interaktív Tesztek™ pedig folyamatosan visszacsatolást adnak a tudás szintjéről.

Távoktatás Portálunk a legmodernebb technológiát figyelembe véve készült el, így kiváló minőségben tekintheti meg az ott elhelyezett anyagokat monitoron, mobiltelefonon vagy tableten is.

 Az Egészségügyi és a Természetgyógyász Alapismeretek tanfolyamot együtt ( párhuzamosan)is lehet végezni - 

Oktatócsomagunk tartalmaz :

aktuális vizsgakövetelményekhez igazított tananyagot, azaz:

 • - " Távoktatás Portál" online ( Moodle) felület 7/24 ( a hét bármley napján és órájában) elérhetőséggel

 • Tankönyvet (Dr. Donáth Tibor: Anatómia élettan - postán küldjük)
 • - választott csomagtól függően VisAud Relax* - Vizuális- Audió-Relaxációs kiegészítőt (példa itt)

 • - Heti rendszerességű e-mail tananyag- összefoglalót

 • Távoktatás Portálon Elméleti összefoglalókat ( letölthető pdf formátumban)
 • Távoktatás Portálon Online Interaktív Tesztek™-el az önellenőrzéshez, tanuláshoz, aktualizált, legfrissebb vizsgatételekkeltavtablet
 • Multimédiás animációkat, videókat: modern számítógépes animációkkal ( kép-és hanganyag) segítjük a tananyag megértését, vizualizációját, a  tudás elsajátítását* animációs példa itt>>

 

Tandíj:  4/2023-as csoport

  • Extra ( tankönyvvel) : 69.000 Ft  
  • Profi ( tankönyv + VisAud Relax* - Audió-Vizuális-Relaxációs kiegészítő) 99.000 Ft 

 **A tandíj minden esetben tartalmazza a könyv-segédletet is ( Dr. Donáth Tibor: Anatómia, élettan), melyet postán/futárral küldünk.

* A VisAud Relax Georgi Lozanov agykutató professzor módszerének bizonyos elemeit követi, amelyet az idegennyelv tanulásban a mai napig használnak. Az így elkészített tananyag hangfeldolgozásban, relaxáció zenével kombináltan, ismétlésszerűen, képileg segítve könnyíti meg annak a mélymemóriába való beépülését.

Miben segít ez a különleges módszer? Ugye ismerős az, hogy egyik nap megtanultál 10-20 tételt/vizsgatesztet, másnapra nem igazán emlékszel rá? A következő nap újabb és újabb tételek ( tesztek) jönnek, ahol méginkább nehezedik a visszaemlékezés. Memorizálás nem könnyű feladat, ugyanakkor a sikeres vizsga elengedhetetlen feltétele. Egyedileg, a természetgyógyászok vizsgájára összeállított tanulási módszer a tananyagot hangfeldolgozásban, relaxáció zenével kombináltan, ismétlésszerűen, képileg segítve könnyíti meg annak a mélymemóriába való beépülését.
 - Audió: mert hallgatod
- Vizuális: mert látod 
- Relaxációs: Mert bizonyos időközönként, relaxációs zenei aláfestéssel hallgatod a tesztanyagot, ismétlésszerűen. Relaxált állapotban az agyunk befogadóképessége megsokszorozódik!

Online jelentkezem

 

 

Tanfolyam tematikája, menete:

 • Általános anatómia és kórtani ismeretek (I. Modul)
 • A mozgás szervrendszere (II. Modul)
 • A keringés szervrendszere (III. Modul)
 • A légzés szervrendszere (IV. Modul)
 • Az emésztés szervrendszere (V. Modul)
 • A kiválasztás szervrendszere (VI. Modul)
 •  A szaporodás szervrendszere(VII. Modul)
 • Az idegrendszer (VIII. Modul)
 •  A neuroendokrin rendszer (IX. Modul)
 • Az érzékszervek (X. Modul)
 • Elsősegélynyújtás (XI: Modul)
 • Konzultáció: e-mail-ben (bármikor)

*Az 5 havi részletet akkor tudjuk biztosítani, ha a jelentkezés/csatlakozás időpontja és a tanfolyam végső időpontja között van legalább 5 hónap. Amennyiben a jelentkezés/csatlakozás időpontja és a tanfolyam vége között kevesebb a hónapok száma, úgy a részletek száma is kevesebb lesz. További részletes tájékoztató ide kattintva érhető el.

ÜTEMEZÉS

Az alábbi ütemezés szerint tesszük elérhetővé a tananyagot:

       
Modulok 2/2023  3/2023 4/2023)
EÜ I. ápr. 17 jún 19.  szept 18.*
EÜ II. május 2. júl.3 okt 2 
EÜ.III május 7. júl.17 okt 16 
EÜ. IV május 15. júl.31 okt 30 *
EÜ.V május 29 aug.14*  nov 13.
EÜ. VI június 12* aug.28 nov 27. 
EÜ. VII június 26 szept 11* dec 11. 
EÜ. VIII július 3. szept 25 jan 8
EÜ.IX július 10 okt.2  jan 22
EÜ X. július 24. okt.16  feb 5.
EÜ.XI. július 31 okt.30 feb 19. 

vizsgára jelentkezés határidő**

(legkorábban)

augusztus 15. november 15. 2024. március 15 
OKFŐ állami vizsga november 8-9. 2024. február 2024. június 

 *eddig az időpontig lehet csatlakozni

** A tanfolyam elvégzését követően a feltüntetett időpontoktól eltérő, későbbi időpontban is jelentkezhet vizsgára. A feltüntetett időpontok a legkorábbi lehetőséget jelentik.

Vizsgára jelentkezés:

Választott ütemezésnek megfelelően a fenti táblázat tartalmazza. Részletes vizsgajelentkezési időpontokat a tanfolyamra jelentkezés után biztosítjuk Hallgatóinknak.

Tananyag:

A tananyagot könyv formájában futárral küldjük Hallgatóinknak, internetes anyagokat és az ellenőrző teszteket kb. kétheti rendszerességgel tesszük elérhetővé ( fenti ütemezésnek megfelelően).

- Az elektronikus tananyagok maximum 1 évig vagy a vizsga időpontjáig állnak a hallgatók rendelkezésére ( amelyik előbb bekövetkezik) és egyszeri díj ellenében, 2x fél évre hosszabbítható)

Jelentkezés a tanfolyamra:

Online jelentkezem

 

 

Fizetési módok:

- Utalással

- Bankfiókban (készpénzbefizetés számlára)

Tanfolyam vezető oktatója:

Dr. Széchenyi István, pszichológus-akupunktőr ;    nemzetközileg elismert szaktekintély, hazai és külföldi kongresszusok, tanfolyamok meghívott előadója, szakkönyvek szerzője, az Egészségügyi Szakképző és Továbbképző Intézet Fülakupunktúrás addiktológus vizsgaelnöki és vizsgabizottság volt tagja, szakértője, a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Komplementer Medicina Tanszék: A Hagyományos Kínai Orvoslás és kapcsolt technikái elmélete és gyakorlata – egyetemi akkreditált tanfolyam szakorvosoknak" felkért oktatója ( fülakupunktúra), a MESZK Természetgyógyászati Országos Szakmai Tagozat Tanácsadó Testületének tagja, a Tisztán Akupunktúrás Országos Egyesület alapítója, elnöke. Önéletrajz>>

Online Interaktív Teszt™ bemutató

Kattintson az alábbi, keretben elhelyezett bemutatóra. Először csak a kérdést fogja látni, majd egy kattintásra megjelenik a válasz ( nem kell azt papírokból előkeresni). A kérdéseket a bal felső sarokban piros kérdőjellel, a válaszokat pedig zöld pipával jelöltük.

Javaslatok a tanuláshoz. Olvassa el a tankönyv első fejezetét majd a tesztkérdéseket és a rá adott válaszokat. A következő lépésben olvassa el a feltett kérdést és próbáljon meg rá válaszolni. Írja le válaszait, így lehetősége van tudását gyorsan ellenőrizni. A tesztekből készült videót ide kattintva youtubeis megnézheti.

 

 

A MODULVIZSGA

 
Központosított vizsga személyesen, Budapesten, az Országos Kórházi Főigazgatóság szervezésében ( korábbi ETI - www.enkk.hu)
 
__
A vizsga egy 100 pontértékű feladatlap kitöltéséből áll. A feladatlap tartalmaz 10 pont értékben kizáró jellegű kérdéseket is. Megfelelt, ha a feladatlapot legalább 71+1 pontra teljesíti, valamint a feladatlapban szereplő kizáró kérdések legalább ötvenegy százalékát is jól megoldja. A sikeres modulvizsgáról ”Igazolványt" kap a vizsgázó. A modulvizsgára a jelentkezés a ”Jelentkezési lap vizsgára" c. nyomtatvány kitöltésével történik, melyhez csatolni kell az egészségügyi alapismeretek képzésről szóló ”Adatlap" eredeti példányát, az érettségi bizonyítvány fénymásolatát, egy db közepes méretű saját névre megcímzett válaszborítékot, valamint a befizetett vizsgadíjról szóló bizonylat  másolatát. Felhívjuk figyelmét, hogy csak az érettségi bizonyítvány fénymásolatát áll módunkban elfogadni. A szak megnevezése rovatban kérjük feltüntetni: ”Eü. modul". Aki bármilyen egészségügyi végzettséggel rendelkezik (pl. ápoló, orvos, stb.), e köztes vizsga alól mentesül.

Széchenyi Egészségközpont Természetgyógyász Akadémiája

Ne maradjon le semmiről, iratkozzon fel hírlevelünkre!

captcha 

Természetgyógyász Akadémia

Kérdése van, bizonytalan? Kérdezzen bátran!

 • Hot line: +36 30 243-3932

Kövess minket

Ott vagyunk a FaceBook-on is! Olvassa információinkat!